Fietstocht ten noorden van Chiang Mai

Code: CNX-CLFN

Vertrek om 09:00

Overzicht

Dit is een fietstocht met een vleugje cultuur, natuur en geschiedenis maar die ook de fietser de mooie omgeving ten noorden van de stad Chiangmai laat ontdekken. De fietstocht is geschikt voor mensen met een normale conditie en die vertrouwd zijn met een beetje verkeer.

Fietsroute

Na een korte briefing vertrekken we met de fiets vanaf jullie hotel of een andere overeen gekomen plaats in de stad. Het omzeilen van de verkeersdrukte is al een avontuur op zich. We rijden door stegen en straatjes waarvan sommige voor auto’s ontoegankelijk zijn en eenmaal buiten de stad volgen we de Ping-rivier stroomopwaarts in noordelijke richting. Het landschap is heel afwisselend met mooie vergezichten op de bergen Doi Suthep en Doi Pui. Via landweggetjes rijden we naar een mooi aangelegd waterreservoir. Hier zal ook het nut van onze fietsversnellingen duidelijk worden, aangezien er enkele kleine hoogteverschillen moeten worden genomen. Het Huai Thungtao reservoir maakt deel uit van een koninklijk project en is vooral bekend bij de lokale Thaise bevolking als recreatieplaats in het weekend. Je kunt er genieten van de rust en we nuttigen er ons middagmaal. We nemen hier ruim de tijd voor en beginnen daarna aan het tweede gedeelte van onze tocht, terug richting Chiangmai. We fietsen over het terrein van het “700 Year Stadium” en iets verder bezoeken we Wat Chet Yot, een 600 jaar oude tempel met een unieke bouwstijl. Tenslotte bezoeken we het nabijgelegen Chiang Mai National Museum* alvorens we via een uitgekiende fietsroute naar het hotel terugkeren waar u kunt nagenieten van dit cultureel fietsavontuur.

Bijzonderheden

Duur:Ongeveer 7 uur inclusief talloze stops.
Afstand: Ongeveer 39 km, 35 km vlak en 4 km met kleine hoogteverschillen.
Groep:2 tot 12 personen.
Categorie:Recreatieve fietsers met een normale conditie en het nodige zelfvertrouwen.
Hoogtepunten: Thais plattelandsleven, meer, Wat Chet Yot en nationaal museum.
Inbegrepen: Engelssprekende fietsgids, comfortabele fietsen met voorvering, helm, lokale ongevallenverzekering, lunch, entrees, snacks en water.

Gradatie:

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. Zowel heren- en damesfietsen in verschillende fietsmaten zijn beschikbaar. Alle fietsen hebben bidonhouders maar geen bagagedragers.
Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers oftewel flip flops, Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho.
Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Aangezien de fietsen niet over een mandje of bagagerek beschikken, kunt u het best ook een rugzakje meenemen.
Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig. 
GPS: Het gebruik van GPS is niet toegelaten tijdens onze toers.

Deze toer kan op volgende dagen geboekt worden:

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
N*
N*
J
J
J
J
J
Join-in
N*
N*
J
J
J
J
J

* Het nationaal museum is gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen.
Het hill tribe museum wordt niet meer bezocht aangezien het voor onbepaalde duur gesloten is wegens brand in februari 2011. 

This tour description is the property of Click and Travel Ltd. Copyright © 2000 -
www.clickandtravelonline.com - Email: info@clickandtravelonline.com - Telephone: 053 281553