Halve dag fietsen ten zuiden van Chiang Mai

Code: CNX-CLHS

Vertrek om 08:30 en 13:30*

Overzicht

Deze zeer mooie fietstocht is de beste keuze voor mensen die op een halve dag veel willen leren, zien, beleven en ontdekken van het huidige Thailand. Het is de perfecte introductie met de noord Thaise bevolking, haar cultuur, tradities, geloof en historisch verleden. Iedereen met een normale conditie kan met volle teugen genieten van deze  ontspannende en zeer afwisselende fietstocht die de mooie omgeving ten zuiden van Chiang Mai laat zien.

Fietsroute

Na een korte briefing vertrekken we met de fiets vanaf jullie hotel of een andere plaats in de stad welke vooraf afgesproken werd. Je zult zien dat het verkeer bijzonder meevalt op dit tijdstip en dat we met de fiets goed opschieten, zodat we snel buiten Chiang Mai zijn. We volgen de Ping-rivier stroomafwaarts naar het zuiden. De oevers zien er het gehele jaar mooi groen uit. Op onze eerste belangrijke halte, een voormalige leprozenkolonie, lijken we terug te zijn in het begin van de vorige eeuw. Het instituut doet heden ten dage dienst als revalidatiecentrum. Op het terrein van de kolonie staan vele knoestige, oude bomen. De rust en de lommerrijke omgeving komen de verzorging en de begeleiding van de huidige bewoners zeker ten goede en zal op ons een grote indruk maken. De fietstocht gaat verder langs boomgaarden, velden en door kleine noord Thaise dorpjes en geeft je een duidelijk beeld van de diversiteit van het landelijke, "echte" Thailand. Vervolgens fietsen we langs de ruïnes van Wiang Kum Kam en rijden via een uitgekiende route Chiang Mai binnen.

Bijzonderheden

Duur: Ongeveer 4 ½ uur inclusief talloze stops onderweg.
Afstand: Ongeveer 25-30 km met 1,5 km onverharde weg.
Groep: 2tot 12 personen.
Categorie: Recreatief fietsen voor mensen met een normale conditie.
Hoogtepunten: Thais plattelandsleven, voormalige leprozenkolonie, boomgaarden, velden en de ruïnes van Wiang Kum Kam.
Inbegrepen: Engelstalige gids, comfortable fiets met voorvering, helm, lokale ongevallenverzekering, snacks en drinkwater.

Gradatie: Easy

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. Zowel heren- en damesfietsen in verschillende fietsmaten zijn beschikbaar. Alle fietsen hebben bidonhouders maar geen bagagedragers.
Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers oftewel flip flops. Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho.
Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Aangezien de fietsen niet over een mandje of bagagerek beschikken, kunt u het best ook een rugzakje meenemen.
Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig. 
GPS: Het gebruik van GPS is niet toegelaten tijdens onze toers.

Deze toer kan op volgende dagen geboekt worden:

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
J
N
J
J
J
J
J
Join-in
J
J
J
J
J
J
J

* Tijdens het warme seizoen (maart-mei) en het regenseizoen (juni-oktober) is fietsen in de ochtend aangenamer.

This tour description is the property of Click and Travel Ltd. Copyright © 2000 -
www.clickandtravelonline.com - Email: info@clickandtravelonline.com - Telephone: 053 281553